Fratii Oprean SRL

Bursa Ulei Ulei industrial Alba reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Ulei - Alba - Ulei industrial.


 Firma Fratii Oprean Com cu sediul in Oradea este una dintre cele mai importante firme de distributie din Romania, avand in portofoliul de produse repere fabricate de lideri mondiali in domeniu. In cele sase locatii din tara din care 3 in Oradea, Deva, Alba Iulia si Brasov specialistii nostri va stau la dispozitie cu o gama variata si cel mai important cu consultanta in alegerea produselor necesare activitatii desfasurate de dumneavoastra. Rulmenti SKF CX KRW Euroll Curele de Transmisie Megadyne Optibelt Continental Contitech Scule de Mana Profesionale Unior Lubrifianti Fuchs Titan Lubrifin Agrifarm Etansari Simeringuri Filtre Donaldson de la cei mai renumiti producatori.

 Fuchs - uleiuri si unsori pentru domeniul auto si industrial (motoare, transmisii, hidraulica, compresoare, turbine, prelucrari metalice). pentru ca o intretinere adecvata prelungeste viata aparatului dumeavoastra cu mult timp si va mentine cheltuielile de reparati mici.

 Complementaritatea grupelor de produse oferite este punctul forte al organizatiei noastre, ele fiind toate dependente in cascada una de cealalta. Un rulment trebuie lubrifiat,demontat-montat cu scule, miscarea transmisa de rulment antreneazacurele, lanturi, necesita protectie etansata de simeringuri, garnituri si alte etansari.

 Se depun toate eforturile pentru ca cumparatorii nostrii sa fie multumiti de nivelul pret-calitate al produselor oferite. Astfel, aprovizionarea se face preponderent de la producatori, de exemplu: FUCHS, BIONEMEZ, ROSEAL, CARBOCHIM si de la reprezentanti pe tara a brandurilor, cum ar fi UNIOR, OPTIBELT, MEGADYNE, SKF, FIAMM, DONALDSON.

 Costurile ascunse si pericolele utilizarii uleiurilor hidraulice low-cost

 Hidraulica face parte din viata de zi cu zi, este greu de imaginat ca exista vreun utilaj care functioneaza fara puterea hidraulica, incluzand aici utilaje agricole si de constructii, benzi transportoare, utilaje ce activeaza in industrii precum cea alimentara, metalurgica, a productiei de hartie si papetarie, si chiar in aviatie si industria aerospatiala.
 In utilaje cum sunt cele descrise mai sus, uleiul hidraulic circula prin motoare si cilindri, este controlat de valve si distribuit printr-un numar variabil de tuburi si furtunuri si recirculat printr-un sistem de filtrare inapoi in circuit.
 Uleiul este cel mai important aspect in sistemul hidraulic si elementul cheie pentru asigurarea functionarii cu costuri optimizate pentru utilajul dumneavoastra.
In ciuda caracterului critic al acestuia, uleiul este privit ca un aspect comun de catre majoritatea furnizorilor. In vremuri in care costul titeiului este unul in crestere, este normal sa cauti optiunea de pret scazut din partea furnizorilor.
 In orice circumstanta, uleiurile hidraulice low-cost fabricate dintr-o materie prima de slaba calitate sau din materiale reciclate vor afecta performantele sistemului hidraulic si vor adauga costuri suplimentare afacerii dumneavoastra.
 Cele mai importante parti componente ale unui sistem hidraulic sunt:

 • Motoarele si pompele
 • Cilindrii hidraulici
 • Valvele

 Elementele circuitului: rezervor de fluid, sistemul de filtrare, rezervorul de presiune
 Elemente de sigilare si garnituri
 Uleiul hidraulic este conceput sa asigure functionarea fiecarei componente si sa asigure eficienta optima a utilajului.
 Pompele si motoarele sunt folosite in sistemul hidraulic pentru a transfera energia si sunt supuse unui stres hidraulic de pana la 700 de bari. Ca rezultat, fluidul hidraulic este conceput sa protejeze componentele in miscare si de asemenea rulmentii impotriva uzurii si coroziunii si sa reduca frecarea si pentru a asigura necesarul de energie. Prevenirea coroziunii, si reducerea efectului de depunere a impuritatilor aduce o viata mai lunga elementelor aflate in miscare si mai putina frecare in elementele componente ale sistemului hidraulic, deci mai putina energie folosita si implicit costuri mai scazute.
 Cilindrii hidraulici transforma presiunea hidraulica in miscare de translatie, si ulterior in putere mecanica. Uleiul hidraulic lubrifiaza pistonul si alezajul, ajuta la eliminarea fenomenului de „stick slip”, minimalizeaza uzura si previne coroziunea. Uleiurile low-cost pot contine valori mici ale aditivilor anti-coroziune, ducand la sporirea uzurii si la posibilitatea zgarierii cilindrului, reduc performanta si cer un mai mare efort energetic. Incompatibilitatea cu elementele de sigilare poate, de asemenea, sa duca la scurgeri, lipsa lubrifierii si in ultima faza la distrugerea sistemului.
 Valvele sunt mecanismele de control ale curgerii si directiei fluidului hidraulic. Acesta are rolul de a disipa caldura, de a reduce uzura si coroziunea si de a minimiza frecarea. Cum companiile cauta sa castige cat mai multa eficienta de la utilajele lor.
 Componentele circuitului include rezervorul de fluid, sistemul de filtrare, rezervorul de presiune si circuitul de tevi si furtunuri. Fluidul hidraulic trebuie sa fie compatibil cu toate materialele ce compun acest sistem incluzand aici si finisarile.
 Sigilarile si garniturile sunt supuse partial sau total contactului cu fluidul hidraulic atunci cand siistemul functioneaza. Fluidul hidraulic influenteaza aceste componente in masura in care le dilata sau le contracta. Garniturile pe baza de elastomeri pot fi modificate din punct de vedere chimic de temperatura, oxigen, apa, aditivi. Este, in asemenea conditii, vital ca fluidul hidraulic sa fie compatibil cu aceste componente si de asemenea trebuie sa protejeze impotriva uzurii, a coroziunii, sa disipeze caldura sa reduca frecarea si sa evite depunerea de impuritati.
 Concluzii. Fluidul hidraulic este mai mult decat un lubrifiant, este un element critic in utilizarea eficienta a utilajelor asigurand o varietate de functii intre care de curatare, racire si protejare a sistemelor. Optand pentru o varianta ieftina se pune in pericol integritatea utilajului, si poate aduce dupa sine costuri suplimentare afacerii. In cazul utilajelor moderne calitatile uleiului hidraulic sunt chiar mai importante, cu volume mici de fluid, temperaturi si presiuni ridicate, inseamna ca fluidul hidraulic trebuie sa circule mai repede prin sistem creand un stress mai mare in fluid si crescand necesitatea unui flui de inalta calitate.
 Doar folosind ulei hidraulic de inalta calitate companiile pot fi sigure ca minimalizeaza consumul de energie, cresc intervalul de service, reduc uzura componentelor, si maresc intervalul de inlocuire al acestora, cresc durata de viata a utilajelor, si isi asigura cel mai scazut cost total cu lubrifiantii. Uleiurile hidraulice ieftine pot parea la prima vedere ca ofera o ecnomie potentiala dar costul total este mai mare de cativa lei per litru. Uleiurile low cost sunt o falsa economie.
 Fuchs este cel mai mare producator mondial independent de lubrifianti si un specialist in aria uleiurilor hidraulice. Fuchs intelege cat de important este un ulei de calitate si foloseste in procesul de productie doar cele mai bune componente de baza si aditivi pentru a asigura o durata de viata marita utilajelor dumneavoastra hidraulice.

 

Servicii

Uleiuri motor:

 • Uleiuri de motor pentru autoturisme
 • Uleiuri de motor pentru vehicule comerciale cu motoare cu gaz
 • Uleiuri de motor pentru vehicule comerciale
 • Uleiuri de motor pentru flote mixte

 Uleiuri pentru transimisie:

 • Lichide pentru sistemele centrale hidraulice / servodirectie
 • Uleiuri de transmisie pentru autoturisme
 • Uleiuri de transmisie pentru vehicule comerciale
 • Uleiuri multifuncÈ›ionale pentru utilaje de constructii

 De asemenea producem:

 1.  Uleiuri hidraulice
 2.  Uleiuri industria alimentara
 3.  Uleiuri biodegradabile