Cele mai bune uleiuri pentru masaj anticelulitic

   Cel mai bun ulei pentru masaj anticelulitic – uleiurile esențiale de rozmarin și mentă piperată

   Unul dintre cele mai bune uleiuri pentru masaj anticelulitic este uleiul esențial de rozmarin. Renumit pentru longevitatea pe care o oferă, dacă este folosit des, această plantă are efecte excelente pentru celulită, deoarece stimulează circulația sângelui și a limfei. În plus, tonifică pielea, reduce varicele neplăcute și capilarele sparte.

   În afară de uleiul de rozmarin aplicat pentru masajul anticelulitic, puteți prepara un decoct din rozmarin îmbibat în vin, timp de patru zile, cu care să vă dați pe picioare după masaj. Varicele și celulita se vor evapora foarte rapid.

   Plantele din familia mentei sunt renumite pentru efectele uleiurilor aromatice. Uleiul de mentă piperată, folosit cu succes în artrită, tendonită și alte afecțiuni ale sistemului scheleto-muscular, se folosește de asemenea în tratamentul anticelulitic. Calmează în același timp durerile de picioare, fiind și un excelent germicid activ. Se aplică cu succes și pentru infecții, răni sau arsuri ale pielii și poate face minuni în ceea ce privește dispariția celulitei.

   Cel mai bun ulei pentru masaj anticelulitic – uleiurile de ienupăr și geranium

   Uleiul esențial de mandarine, pe lângă că previne apariția vergeturilor, se folosește cu încredere și în masajul anticelulitic. Stimulează circulația și este foarte bun relaxant datorită aromei puternice.

   Un alt ulei foarte eficient pentru masajul anticelulitic este uleiul esențial de lavandă, care tratează și boli ca psoriazis, eczeme ale pielii sau răni. 7 picături de ulei esențial de lavandă la 10 ml de ulei vegetal ca bază înlătură celulita și previne apariția ei.

   Printre cele mai bun uleiuri de masaj anticelulitic de află uleiul de geranium și uleiul de ienupăr. Acestea ajută la regenerarea celulară, îngrijesc pielea îmbătrânită și cu celulită, previn formarea vergeturilor și ajută intens la vindecarea vânătăilor sau petelor de vârstă de pe piele. Se folosesc atât în apa de baie cât și pentru masajul anticelulitic.