De ce uleiul de coacaze negre este atat de valoros?

Uleiul de coacaze negre este obtinut din semintele de coacaze negre prin diferite procedee precum presarea la rece a semintelor din care va rezulta o substanta uleioasa de culoare galben-verzuie. Este un ulei pe cat de benefic pentru organism pe atat de scump intrucat din 10 Kilograme de fructe proaspete se obtin 10 ml ulei. Coacazul negru „Ribes nigrum” face parte din familia Grossulariaceae si este un arbust ce creste in tufe cu inaltimea de pana la doi metri. Originar din Europa, creste foarte bine in Franta, dar si in alte regiuni ce au clima boreala. Inca din cele mai vechi timpuri fructul sau  a fost considerat  ca fovorizator perntru longevitate, fapt ce a fost demonstrat datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contine. 

Este un ulei foarte bun si pretios ce contine elemente esentiale pentru piele, mai ales pentru cea matura, deshidratata, sensibila sau alergica. Uleiul de coacaze este bogat in acid gamma-linolenic care nu este comun tuturor uleiurilor. Proprietatile sale pentru mentinerea elasticitatii pielii sunt o adevarata minune pentru pielea uscata, devitalizata sau imbatranita. Continutul de acizi grasi si vitamine (F, E) ii da o aroma caracteristica si o vascozitate medie, precum si numeroase proprietati benefice.coacaze_400

In ceea ce priveste beneficiile, acet ulei poate fi folosit atat intern cat si extern. Pentru uz intern, datorita proprietatii sale de antioxidant puternic previne efectele nocive ale radicalilor liberi si contribuie semnificativ la scaderea trigliceridelor. Pentru mentinerea sanatatii inimii are un rol important intrucat regleaza tensiunea arteriala si mentine sanatatea sistemului vascular. Consumat in cantitati moderate poate contribui la reglarea functionarii normale a splinei si pancreasului, dar stimuleaza si functionarea ficatului. 

Daca doriti sa il folositi pentru uz extern este necesar sa stiti ca uleiul de coacaze este unul foarte concentrat si de aceea nu se recomanda aplicarea acestuia in stare pura ci numai diluat in apa sau in anumite produse cosmetice. Este un aliat de nadejde in lupta cu ridurile si imbatranirea pielii prevenind deshidratarea si uscarea acesteia, dar si redarea stralucirii cu ajutorul a doar catorva picaturi de ulei. Pentru cei care au probleme cu secretia de sebum, uleiul de coacaze ii va ajuta in tratarea acneelor, va ameliora inflamatiile si iritatiile pielii, lucru posibil si datorita acizilor grasi Omega 3 si mai ales acidului  stearidonic, un subtip foarte rar de Omega 3. Pentru pielea sensibila, afectata de eczeme, psoriazis  este un adevarat tratament, fiind foarte bine suportat si aducand beneficii vizibile. 

Daca aveti unghii fragile, ce se exfoliaza si se rup foarte usor, atunci uleiul de coacaze poate inlocui orice tratament folosit pana acum pentru combaterea acestei probleme. De asemenaea este recomandat si pentru parul subtire, deteriorat cu varfuri despicate intrucat ajuta la hranirea acestuia si la refacerea firului de par. 

Daca doriti sa va imbunatatiti calitatea vietii puteti folosi uleiul de coacaze negre atat pentru problemele interioare ale organismului cat si pentru cele exterioare, folosindu-l in stare pura sau in combinatie cu alte uleiuri sau cosmetice. Il puteti gasi intr-o gama variata de cosmetice precum creme antirid, serumuri pentru ochi, creme si lotiuni pentru hidratare si oferirea elasticitatii, toate acestea pentru a raspunde nevoilor dumneavoastra.

sursa: ebionatura.wixsite.com