La ce e bun uleiul esential de portocale?

Portocalele sunt bogate in vitamina C, au proprietati tonice si intaresc sistemul imunitar daca sunt consumate cu regularitate. Uleiul esential de portocale are si el importante beneficii pentru sanatate, fiind un bun dezinfectant.

Mai mult, are si proprietati antiinflamatorii, antiseptice, sedative sau diuretice. Se obtine din coaja portocalelor prin compresie la rece. Poate fi folosit in scopuri medicale, industriale chiar, dar si domestice, informeaza organicfacts.net.

Da aroma prajiturilor si dulciurilor, iar in industria cosmetica, uleiul esential de portocale este continut de cremele de corp si gelurile antirid, iar medicinal, produsul poate fi folosit cu succes pentru tratarea infectiilor.

Opreste dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii si are rol calmant. Se aplica direct pe rana, diluat in putina apa si poate fi folosit chiar pentru tratarea infectiilor severe.ulei_portocale_400

Este un bun antiinflamator si te scapa de durerile asociate nevralgiilor sau racelilor. Poate fi folosit si pentru tratarea efectelor adverse ale antibioticelor sau pentru tratarea intoxicatiilor.

Mirosul uleiului esential de portocale are rol relaxant, tocmai de aceea el poate fi folosit cu succes in sedintele de aromoterapie. Tusea puternica si crampele musculare isi gasesc remediul in uleiul esential de portocale, prin aplicarea de comprese calde.

 

Daca ai probleme stomacale, iar crampele si gazele nu iti dau pace, poti folosit uleiul esential de portocale pentru a restabili echilibrul stomacal. Mai mult, este un bun diuretic si poate fi folosit cu succes in curele de detoxifiere.

Este un bun sedativ natural si, comparativ cu medicamentatia, nu dauneaza sanatatii inimii sau a celorlalte organe interne daca se foloseste un timp indelungat.

Folosit in sedintele de aromoterapie, poate fi combinat cu uleiurile de citrice, pentru un efect rapid si de durata. Poti beneficia insa de efectele curative ale uleiului esential de portocale la recomandarea medicului tau pentru a evita excesele.

Principalele simptome ale acestora sunt starea de voma, pierderea apetitului si ameteala. Astfel, daca folosesti acest produs un timp indelungat si resimti aceste simptome, intrerupe tratamentul si fa-ti o programare la medic.

sursa: ziare.com