Top 10 uleiuri de masaj si beneficiile lor

10. Uleiul de jojoba

Jojoba, supranumita si “aurul desertului” este o planta care creste in zone aride si a fost utilizata inca din antichitate pentru efectele sale deosebite. Uleiul de jojoba poate fi utilizat pentru hidratarea corpului. Il puteti folosi ca atare, turnandu-l intr-un recipient spray (de exemplu unul ramas de la balsam sau ulei de masaj) si pulverizandu-l apoi pe corp, masand usor.

9. Uleiul de macadamia

Uleiul de macadamia este un izvor de sanatate pentru pielea ta. Se obtine din nucile dulci si gustoase ale arborelui macadamia, originar din Australia, si, in ultimii ani, a devenit foarte popular in randul persoanelor care isi doresc sa aiba o piele frumoasa, intrucat are cea mai mare cantitate de acizi grasi mononesaturati dintre toate uleiurile presate la rece. Bogat in vitamine A1, B1, B2 si E, minerale si antioxidanti, uleiul de macadamia combate radicalii liberi, protejeaza celulele si contribuie la regenerarea lor rapida. Maseaza cateva picaturi de ulei in zona cu probleme in fiecare seara si in scurt timp vei observa o imbunatatire a aspectului pielii.

8. Uleiul din miez de caisa

Are culoarea galben palid si contine vitamine, minerale si acizi grasi. Acesta elimina stresul si ajuta la obtinerea unei stari de echilibru. Este bun pentru toate tipurile de piele, in special pentru tenul imbatranit prematur, deshidratat si sensibil fiind indicat sa se foloseasca nediluat.

7. Uleiul de avocado

Are culoarea verde intens si contine vitaminele A, E, D, B1, B2, acid pantotenic, proteine, lecitina. Este bun pentru toate tipurile de ten. Este recomandat de folosit de preferat, diluat cu 10% ulei de baza. Potrivit specialistilor, uleiul de avocado este indicat in tratarea psoriazisului.

6. Uleiul de migdale

Este lipsit de miros, are o culoare galbuie-pala si este unul dintre cele mai recunoscute uleiuri de baza cu excelente proprietati emoliente. Este bogat in minerale, vitamine, proteine si este recomandat pentru pielea uscata, sensibila si iritata. Hraneste si revitalizeaza pielea, fiind unul din cele mai bune uleiuri de baza pentru masaj. In plus, uleiul de migdale poate fi folosit si la diluarea altor uleiuri de baza, daca sunt in concentratii prea mari.