Uleiul de Argan

Argan sau Aragan (Argania spinosa) este numele unui arbore endemic din Maroc, din care se extrage uleiul de argan. Arborele de argan se găsește în principal în sud-vestul țării între Agadir, Essaouira și Taroudant. Fructele arborelui și uleiul produs din semințele acestora sunt utilizate pe scară largă în bucătăria tradițională din această regiune. Fiind bogat în vitamina E și antioxidanți, este de asemenea folosit pentru proprietățile sale cosmetice.

Uleiul de argan conține

  • 44% acid oleic acid
  • 30% acid alfa-linolenic
  • 12% acid palmitic
  • 6% acid stearidonic
  • 5% acid linoleic
  • 3% acid miristic