Uleiul din germeni de grau

 Uleiul din germeni de grau are un continut ridicat de vitamina E care este cel mai puternic antioxidant natural, inlocuieste cu succes produsele de origine animala in stimularea regenerarii celulelor. Contine grasimi si vitamine liposolubile, acizi grasi esentiali in proportie de 72 %, bogat in vitamina A, B1 si B2, D E, F si K, lecitina. Este o adevarata “comoara” continand nenumarati nutrienti: calciu, fier, magneziu, potasiu si zinc. Il poti adauga in sosuri, in salate sau de ce nu la prajeli atata timp cat constituie o sursa de grasimi sanatoase. Consumat frecvent ajuta la intarirea oaselor. De asemenea, reprezinta o sursa buna de vitamina B1 si B3. Proteinele continute de ulei in cantitati mari sunt principalele elemente generatoare de tesut si constituie substante de baza ale celulelor tesutului muschilor, parului, unghiilor si pielii.

 Indicaţii terapeutice:

  •  vitamina E neutralizeaza efectele daunatoare a radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire a pielii;
  •  recomandat pentru pielea sensibila din jurul ochilor;
  •  protejeaza nervii si musculatura tesutului, oxigenand si favorizand detoxifierea pielii fetei;
  •  tonifica si revitalizeaza, normalizeaza tonusul si restabileste echilibrul epidermei, restructureaza tesutul conjunctiv afectat de trecerea anilor si hraneste pielea;
  •  ajuta la repararea celulelor distruse de razele soarelui sau de alte arsuri, previne si reduce cicatricele;
  • utilizat ca ulei de masaj este un mijloc natural de marire a dimensiunilor si fermitatii sanilor la femei, contribuind si la combaterea hirsutismului (par in exces la femei).
  •  uleiul din germeni de grau poate constitui un aliment de baza intr-un program de mentinere a sanatatii inimii. Inclus in alimentatie sau in cure, contribuie la reglarea colesterolului, impiedica depunerea colesterolului pe peretii arterelor; optimizeaza functia cardiovasculara, ajuta sangele sa circule mai usor prin organism.
  •  este utilizat in produse pentru tratarea unor afectiuni ginecologice, miopie, oboseala, eczeme, acne; - continutul in vitamina D ajuta la asimilarea calciului in oase; - avand in vedere continutul in lecitina, poate fi consumat in mod frecvent pentru obtinerea unor efecte benefice asupra memoriei  acizii grasi omega 3 regasiti in uleiul din germeni de grau sunt grasimi sanatoase indicate in prevenirea afectiunilor la inima. Octacosanolul este un lant de 28 de carboni, regasiti in structura cerii diferitelor legume, dar si in compozitia graului, unul dintre cele mai mari beneficii aduse starii de sanatate fiind scaderea nivelului de colesterol din sange, restabileste functia limfei, dar si a muschilor;
  •  octacosanolul (nutrient) ajuta la imbunatatirea reflexelor corpului si pot fi folositi ca supliment si pe perioada unui regim de slabire - reprezinta o sursa de energie si vitalitate, fiind utilizat foarte des in alimentatia atletilor, care sustin ca au observat o crestere a masei musculare si a miscarilor in timp real.