Uleiul din seminte de morcovi are proprietati terapeutice remarcabile

Proprietățile naturale de vindecare ale uleiului din semințe de morcovi au fost descoperite cu mii de ani în urmă, în Grecia antică și India. De fapt, cuvântul „morcov” vine de la „caroton” in greacă, și anticii au tinut această plantă la loc de mare cinste pentru valoarea sa medicală.
În timpurile moderne, uleiul din seminte de morcov a fost redescoperit ca un ajutor al frumusetii naturale.

Uleiul este extras din semințe de morcov uscate prin extracție cu abur, care păstrează elemente nutritive esențiale.

Uleiul din semințe de morcovi este bogat in antioxidanti, care ajuta la prevenirea si chiar repara daunele pielii produse de soare, fum, nutriție proastă sau un mediu dur. Nutrienții sai includ beta-caroten, vitaminele A și E și provitamina A. Uleiul din seminte de morcovi hraneste pielea uscata sau imbatranita și poate reduce chiar aparitia liniilor fine si a ridurilor.

Uleiul din semințe de morcovi are un factor de protectie natural de 38-40, astfel că poate servi de asemenea la plaja pentru protectia pielii, scapand astfel de substantele cancerigene continute de cremele de plaja din comert.

Utilizari esentiale ale uleiului din seminte de morcovi

Este folosit si in aromaterapie. Are un miros de pamant moale și nu numai că ajută la refacerea dupa stres și epuizare, dar este un detoxifiant puternic și foarte bune pentru ficat în timp ce stimuleaza și intinereste pielea in general.

În același timp, ajuta in orice probleme ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme și alte rani. Ajuta impotriva ridurilor și este de asemenea util în lupta împotriva petelor de ficat (pete de vârstă).


Uleiul din semințe de morcov este obtinut in principal din morcovi sălbatici, care sunt de obicei găsiti în Europa. În aplicație modernă, este utilizat pentru bolnavii de cancer, în special cei cu probleme de stomac și de gât.

Uleiul din semințe de morcov contine caroten și vitamina A, acesta este, de asemenea, foarte bun pentru sanatatea pielii, parului, gingiilor și dintilor și este, de asemenea, asociat cu o vedere buna.

Principalele componente chimice din uleiul din semințe de morcov includ o-pinen, camfen, b-pinen, sabinene, myrcene, y-terpinen, limonen, b-bisabolene, acetat de geranil și carotol.

Proprietățile terapeutice ale uleiului din seminte de morcov

Samanta de morcov este un bun antiseptic, carminativ și Citofilactic. Este un depurativ, diuretic, stimulant, tonic si vermifug.

Uleiul din semințe de morcovi are un efect detoxifiant asupra ficatului și ajută la combaterea icterului, în timp ce în același timp, curata sistemul digestiv și intreg corpul.
Semințele de morcov ameliorează retenția de lichide și poate fi benefic în cazurile de anorexie. De asemenea, revitalizeaza si tonifica pielea, ajutând în cazuri de dermatita, eczeme și erupții cutanate.

Uleiul din semințe de morcov poate fi utilizat în terapia de vapori pentru eliminarea stresului, stimularea ficatului, aparatului digestiv și respirator, precum și pentru dureri musculare. Nu are un miros alimentar, dar acest miros de pamant va ajuta in lupta cu stresul si epuizarea.

Ca ulei de masaj amestecat sau diluat în baie, uleiul din semințe de morcovi poate ajuta cu durerile musculare și în stimularea tractului respirator. Acesta poate fi folosit pentru detoxifierea organismului și stimuleaza producerea de celule roșii din sânge.

sursa: frunza-verde.ro