Utilizarile uleiului de arahide

Uleiul de arahide se numara printre cele mai intrebuintate uleiuri in America, unde culturile de arahide sunt foarte raspandite.

Uleiul de arahide este foarte potrivit la prepararea fripturilor. Utilizarea sa in bucatarie este cunoscuta in sud-estul Asiei.

Acesta are un gust unic si este rezistent in cazul preparatelor culinare care necesita temperaturi inalte. De asemenea, este ideal la pregatirea maionezei.

Se utilizeaza in sosuri cu otet. Carnea de peste si cea de pasare se prepara cu uleiul de arahide la gratar sau la cuptor.ulei_arahide1_400

Intrebuintarea uleiului de arahide la diferite mancaruri se datoreaza continutului sau bogat caloric.

Desi are in componenta destul de multi acizi grasi saturati, acestia se compenseaza cu acizii grasi polinesaturati si mononesaturati, care au rolul de a scadea nivelul de colesterol din sange.

Daca este presat la rece, uleiul de arahide se poate oxida foarte repede.

Este recomandat, de asemenea, sa se pastreze in frigider. In plus, se mentine si in locuri reci, uscate si intunecoase.

Intrebuintat la masaj, uleiul de arahide este benefic persoanelor care sufera de artrita.

Gustul sau devine mai intens in momentul in care arahidele sunt prajite inainte de a fi presate. Astfel, culoarea uleiului de arahide poate varia, de la un galben puternic pana la un brun-deschis.

Este bine sa evite acest ulei persoanele alergice la nuci sau alune.

sursa: gradinamea.ro