BADARA JUNIOR S.R.L.

Bursa Ulei Ulei alimentar Braila reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Ulei - Braila - Ulei alimentar.


 Firma noastra se ocupa cu productia uleiului din floarea soarelui, de cea mai inalta calitate.

 Procesul de fabricare a uleiului din floarea soarelui cuprinde urmatoarele operatii principale:

•Receptia materiilor prime
•Depozitarea materiilor prime
•Curatirea semintelor de floarea-soarelui
•Uscarea materiilor prime oleaginoase
•Decojirea
•Macinarea
•Prajirea
•Presarea
•Extractia cu solventi
•Rafinarea uleiului de floarea-soarelui
 
 Presarea:
•este operaţia prin care se separă uleiul din materia primă oleaginoasă, sub acţiunea unor forţe exterioare, rezultanta fiind uleiul brut şi brochenul.
•aceasta operatie se realizeaza cu ajutorul preselor, care dupa constructia lor pot fi hidraulice sau mecanice.
•în prezent, presele mecanice prezintă o serie de avantaje faţă de cele hidraulice. 
 
 Uleiul de floarea soarelui:
 
Uleiul brut de floarea-soarelui este de culoare galbenă cu gust şi miros specific.
Uleiul de floarea-soarelui serveşte în primul rand ca ulei comestibil.
În cantităţi mici e folosit şi pentru fabricarea săpunului,a uleiurilor oxidate şi polimerizate precum şi a unsorilor consistente.
Uleiurile naturale sunt mult mai usor alterabile decat cele obtinute prin procedee termice. Daca uleiul are un gust puternic amarui sau este tulbure, inseamna ca uleiul respectiv este vechi.
Daca pe eticheta produselor cumparate apare termenul de grasimi vegetale hidrogenate - acest aliment trebuie evitat, mai ales de catre copii.
Folosirea uleiurilor rafinate sau dublu rafinate trebuie reduse la maximum, deoarece (re)incalzirea uleiurilor sau a grasimilor la temperaturi inalte duce la aparitilor unor substante cu efecte toxice. 

Servicii

 Uleiul din floarea-soarelui

 Este un produs natural, extras – asa cum o arata si numele – fara procedee termice, din semintele de floarea-soarelui, asa incat sa isi pastreze nealterate proprietatile terapeutice.

 Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).