NatOil

Bursa Ulei Ulei natural Constanta reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Ulei - Constanta - Ulei natural.


 Canepa este un aliment extrem de important pentru sanatate. Canepa este bogata in Omega 3, Omega 6 si Omega 9 si nutrienti, avand numeroase beneficii: mentine sanatatea si starea de bine, normalizeaza nivelul de colesterol, imbunatateste circulatia sangelui, intareste sistemul imunitar, reduce stresul. 
 Uleiul de canepa poate fi consumat ca atare (10-20 ml zilnic) sau in salate, paste, orez sau presarat pe cartofii la cuptor. Pe langa faptul ca este hranitor, va oferi preparatelor o savoare deosebita.  

 Ce este uleiul presat la rece ?  

Uleiul presat la rece este acel ulei care a fost obtinut prin utilizarea unei tehnologii de productie ce presupune folosirea unui regim termic redus.In cazul folosirii unei temperaturi mai ridicate in procesul de presare aceasta va ajuta la fluidificare uleiului si la obtinerea unei cantitati mai mare din aceeasi cantitate de materie prima, deci un randament mai bun. In schimb sub actiunea caldurii se vor degrada aroma si culoarea uleiului insotita de scaderea valorii nutritive a acestuia. Din acest motiv, uleiul presat la rece tinde sa fie mai scump decat uleiul obisnuit din comert(care in afara de presare se mai poate extrage suplimentar si cu ajutorul hidrocarburilor urmat apoi de diverse procese de rafinare: decolorare, dezodorificare, etc. pentru a-l face potrivit consumului, sic). Desi uleiul presat la rece este mai scump el este de asemenea, de o calitate mult superioara. 

Termenul de "ulei presat la rece" face obiectul unor reglementari diferite, in functie de  provenienta acestuia adica in ce parte a lumii  a fost  facut.In Uniunea Europeana, de exemplu, uleiul care este etichetat ca presat la rece trebuie sa fie produse intr-un mediu care nu depaseste niciodata o anumita temperatura.  Temperatura variaza, in functie de ulei, dar este,in general in jur de 27 grade Celsius). In schimb in Statele Unite, etichetarea uleiului nu este reglementata, astfel incat  "uleiul presat la rece"  poate fi de fapt de ulei obtinut in alte conditii decat prin presare la rece. Consumatorii  sunt obligati sa se foloseasca de vaz, miros sau gust pentru a determina daca uleiul este sau nu cu adevarat presat la rece.  

 Metoda de obtinere:  

Pentru obtinerea uleiului, materia prima(nuci, seminte, fructe, etc.) pentru a fi utilizata  se transforma intr-o pasta. Pasta trece printr-un proces de malaxare printr-o agitare lenta, care incurajeaza uleiul sa se adune. Pentru a extrage uleiul,  se aplica presiune asupra pastei, fortand eliminarea uleiului din aceasta. In cazul presarii la cald incalzirea pastei va duce la modificarea vascozitatii uleiul si o mai buna curgere a acestuia ceea ce va creste productia de ulei. Unii producatori amesteca pasta cu apa calda, sau se incalzeste pasta inainte de presare.   

Uleiul presat la rece  veritabil(asa numitul extravirgin) se obtine doar din prima presare a respectivei paste. Dupa ce uleiul a fost produs,  el este filtrat de eventuale impuritati si apoi este imbuteliat.