CARGILL OILS S.A.

Bursa Ulei Ulei alimentar Dolj reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Ulei - Dolj - Ulei alimentar.


 Firma noastra comercializeaza ulei presat la rece, din floarea soarelui.

 Uleiul de floarea soarelui se afla printre produsele alimentare comune fiind intrebuintat pe scara larga in intreaga lume. Din aceasta cauza proprietatile sale benefice au fost uitate adesea sau omise in favoarea celor detinute de uleiul de masline.

 Uleiul face astazi parte din recuzita aproape oricarei retete, de la cea mai simpla pana la cea mai complexa. Insa interesant este ca din vremurile cele mai vechi si pana in secolul al XIX-lea, in bucatarie nu prea se intalneau aceste grasimi vegetale. Greci, se stie, au fost mari comercianti si consumatori de ulei de masline, insa in alte parti, cum ar fi si teritoriul Romaniei, oamenii foloseau cel mai frecvent untura sau untul. Abia in pragul anului 1900 automatizarea a putut permite raspandirea uleiului de floarea soarelui la un numar mai mare de persoane si de atunci lumea s-a schimbat. 

 Sa aruncam asadar o scurta privire asupra valorii sale nutritive. O cantitate de 35 g de ulei contine in medie 151 calorii,  dintre care doar 86 provenite din grasimi. Acidul folic contribuie la "fabricarea" de noi celule, magneziul ajuta la prevenirea crampelor musculare iar triptofanul la relaxarea creierului si productia de neurotransmitatori (serotonina). Uleiul de floarea soarelui are si un continut foarte bogat de grasimi polinesaturate benefice. 

 Dintre toate uleiurile vegetale, cel extras din floarea soarelui constituie sursa cea mai bogata de vitamina E, un antioxidant esential pentru organism. Studiile au aratat ca un consum ponderat poate reduce semnificativ riscul bolilor cardiovasculare prin scaderea colesterolului rau din sange.

 Uleiul de floarea soarelui este mult mai stabil decat altele si sufera intr-o masura mai mica masura hidrogenarea cand este depozitat perioade lungi de timp. Acest fapt se traduce printr-un termen de valabilitate prelungit. 

Servicii

 Uleiul din floarea-soarelui

 Este un produs natural, extras – asa cum o arata si numele – fara procedee termice, din semintele de floarea-soarelui, asa incat sa isi pastreze nealterate proprietatile terapeutice.

 Tehnologia pe care noi o aplicam ( cea a presarii la rece ) ajuta la pastrarea gustului natural, specific semintelor, permite extragerea intr-o proportie mai mare a nutrientilor, antioxidantilor, vitaminelor, mineralelor etc., comparativ cu celelalte procedee (presare la cald sau rafinare).