Expur Company

Bursa Ulei Ulei alimentar Ialomita reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Ulei - Ialomita - Ulei alimentar.


 Expur este una dintre cele mai mari societăţi din România din domeniul procesării oleaginoaselor.

 Expur procesează seminţe de floarea-soarelui şi de rapiţă producând ulei brut, ulei rafinat şi şroturi proteice. Aceste uleiuri sunt comercializate atât pe pieţele interne, cât şi pe cele externe, iar şroturile proteice sunt vândute, în mare parte, către clienţi persoane fizice şi către producători de hrană animală din România.

 Din 1997 si din momentul achiziţionării sale de către Grupul Alimenta din Guvernul Romaniei, Expur a demarat un program de extindere care are drept obiectiv creşterea capacităţii de producţie, modernizarea tehnologică, realizând în acelaşi timp aderarea la normele de mediu, precum şi extinderea capacităţii de procesare şi dezvoltarea facilităţilor de depozitare.

În vederea extinderii lanţului de producţie, sporind, în acelaşi timp şi valoarea produselor, Expur a construit o nouă instalaţie pentru producerea de biodiesel cu o capacitate de 100.000 tone. Materia primă pentru aceasta o reprezintă uleiul produs la nivel intern, iar producţia este vândută, în principal, pe piaţa locală. 

 Procesarea 
 Uleiul vegetal brut este obţinut în urma derulării a două procese industriale succesive: presarea şi extracţia. Utilizarea de hexan ca solvent permite extragerea uleiului din seminţe. 

 Acest ulei brut poate fi vândut ca atare către alte companii dar nu este adecvat pentru consumul uman decât în urma rafinării. Uleiul brut este adesea utilizat în industria chimică ca aditiv în compoziţia anumitor produse, precum vopseaua. De asemenea, o cantitate din ce în ce mai mare de ulei brut este utilizată ca materie primă pentru fabricarea de biodiesel. 

 Piaţa 

 În fabrica Expur de la Slobozia, uleiul brut este rafinat in ulei comestibil pentru a-l face potrivit pentru consumul uman. Uleiul rafinat poate fi vândut cu ridicata către clienţi care necesită cantităţi mari de ulei în scopul producerii sau procesării propriilor produse, cum ar fi: procesatori de alimente, mari brutării etc. Expur produce o largă varietate de branduri (Untdelemn de la Bunica, Olpo, Marisol, Lorena, Ulcom, Olidor) si dimensiuni de sticle (1L, 2L, 5L sau 10L). Expur este, de asemenea, un furnizor important de ulei îmbuteliat pentru lanţurile de supermarket-uri care doresc să îşi promoveze propriile mărci.

 Specificatii

 Uleiul de floarea soarelui este utilizat aproape exclusiv în industria alimentară şi ca ulei rafinat pentru consumul uman. Expur vinde ulei brut şi rafinat de floarea soarelui pentru piaţa internă, precum şi pentru cea externă, atât în vrac cât şi îmbuteliat.

Servicii

Uleiului de floarea soarelui - O alegere sanatoasa!
Uleiul de floarea soarelui este bogat în esenţiala vitamină E şi sărac în grăsimi saturate. 

Cele mai obişnuite două tipuri de ulei de floarea soarelui sunt cel linoleic şi cel cu înalt conţinut oleic. Uleiul linoleic de floarea soarelui este un ulei obişnuit de gătit care are niveluri ridicate de acizi graşi esenţiali denumiţi grăsimi polinesaturate. Este cunoscut, de asemenea pentru că are un gust curat şi conţinut redus de grăsime „trans”. Uleiurile de floarea soarelui cu un ridicat conţinut oleic sunt clasificate ca având niveluri monosaturate de minimum 80%. 

S-a demonstrat că uleiul de floarea soarelui de orice tip prezintă, de asemenea, beneficii la nivel cardiovascular. 

S-a sugerat că dietele combinate cu un conţinut redus de grăsimi şi niveluri ridicate de acid oleic conduc la scăderea colesterolului care, la rândul său, are drept rezultat un risc diminuat de apariţie a afecţiunilor cardiologice. Studiile clinice au sugerat că o dietă echilibrată în care cantităţi mici de grăsimi saturate sunt înlocuite cu ulei de floarea soarelui conduce la scăderea sesizabilă a colesterolului, având astfel un efect benefic. 

Expur - UlcomUlcom

La Slobozia se produce ulei de floarea soarelui încă din 1965. Deşi la acel moment uleiul nu era produs sub o marcă anume, iar populaţia nu îl cunoştea decât sub denumirea de „ulei de floarea soarelui produs la Slobozia”, produsul a devenit în scurt timp cunoscut pe întreg teritoriul României exclusiv datorită calităţii sale excepţionale şi în pofida faptului că nu purta nicio marcă. Spre sfârşitul anilor 90, produsul a fost denumit „Ulcom” şi a fost lansat ca marcă cu sprijinul Expur, rămânând singura marcă a societăţii până în luna mai 2006. La început, acesta era disponibil doar la sticle PET de 1 l şi de 0,75 l, dar în prezent este disponibil în sticle de marimi diferite. 

Marisol 

Marisol este cea mai noua marca a Expur, si a fost lansata in luna mai 2006.Marisol ofera un produs de cea mai buna calitate la un pret accesibil. Este disponibil in sticle PET 1L. 

Lorena

Lorena este o marca Expur dedicata pietei din Romania. Contine vitamina E. Este disponibil in sticle PET de 1 litru. 


Olidor 

Olidor este un ulei rafinat de floarea-soarelui, recomandat pentru prajit, gatit, salate, sosuri si maioneze.  

Expur - Your brandMarca proprie

Expur vă poate oferi, de asemenea, sticle de ulei pe care să fie afişată denumirea propriei dumneavoastre mărci. Companiile importante de pe piaţa magazinelor de vânzare cu amănuntul, precum Carrefour, au ales deja Expur în acest scop, pentru lanţurile proprii, în calitate de furnizor de ulei.