Amalthia

Bursa Ulei Ulei natural Prahova reprezinta pagina unde puteti gasi informatii despre Bursa Ulei - Prahova - Ulei natural.


 Amalthia Exim S.R.L a fost infiintata in anul 1994 si este situata in Ceptura, judetul Prahova. Distribuim o bogata varietate de ulei alimentar, in special ulei din masline.

 Amalthia Exim S.R.L a fost infiintata in anul 1994 si este situata in Ceptura, judetul Prahova.

 Produsele si serviciile noastre au ca piata principala de desfacere Romania. 

 Clientii nostri sunt firme importante de pe plan local si national. Personalul nostru e pregatit in mod constant in traininguri organizate de companie.

 Compania noastra se bucura de aprecierea unanima a clientilor nostri actuali si suntem siguri ca si dumneavostra veti fi multumit de serviciile noastre.

 Vom fi cu siguranta un sprijin real in cresterea afacerii dumneavoastra.

 Contactati-ne chiar azi pentru a obtine mai multe detalii despre produsele firmei noastre.

 

Servicii

Uleiul de masline este extras din varietatea olea europea, maslinul european, originar din zona bazinului mediteran. Inca din antichitate uleiul de masline era foarte apreciat si utilizat in diverse scopuri. Egiptenii il foloseau in ritualuri religioase si ca sursa de iluminat. In Grecia si Roma Antica uleiul era folosit la iluminat, gatit si vindecarea ranilor. In mitologie, uleiul are proprietati magice si este sursa nemuririi zeilor, simbolizand puritate si bunastare.
Cu mii de ani in urma, uleiul era obtinut prin strivirea manuala a maslinelor in bazine sferice din piatra. Astazi, procesul de extragere a uleiului este mecanizat si se desfasoara in vase din otel inoxidabil. Separarea uleiului de pasta obtinuta prin strivire se face prin centrifugare. Nu sunt folosite chimicale iar temperatura este sub 30 de grade Celsius. Sunt necesare in jur de 5 kilograme de masline pentru obtinerea unui litru de ulei. Metoda de presare la rece permite mentinerea gustului, a culorii si valorii nutritive, uleiul de masline fiind singurul ulei ce poate fi consumat imediat dupa extragerea din fruct. 

 Sunt folosite procese de filtrare pentru a indeparta sedimente si reziduuri obtinand astfel ulei de masline extra virgin cu aciditate sub 1%. Asemeni vinurilor distinse, uleiul de masline este evaluat in functie de gust si de nivelul aciditatii inaintea imbutelierii. Proprietatile (aroma, culoarea, valoarea nutritiva) fiecarui tip de ulei sunt influentate de calitatea solului, climat, varietea si varsta maslinilor, metodele de obtinere. Daca procesul de obtinere s-a desfasurat corespunzator, uleiul pastreaza in intregime savoarea, aroma si proprietatile nutritive ale maslinelor din care a fost extras.

 O dieta echilibrata si sanatoasa trebuie sa includa si grasimi ca sursa de energie. S-a constatat ca in tarile din zona bazinului mediteranean numarul de oameni ce sufera de boli coronariene este mult mai scazut decat in multe alte tari. In aceste tari se consuma mai mult peste, fructe si legume proaspete iar principala sursa de grasimi este uleiul de masline. Acesta contine grasimi monosaturate ce au un important rol in impiedicarea acumularii de colesterol, reducand depozitele asimilate. Uleiul de masline ofera si alte beneficii, fiind bogat in antioxidanti si vitamine cu efect de prevenire a imbatrinirii celulelor.