Ce boala poate preveni uleiul de peste

     Bogat in acizi grasi Omega-3, uleiul de peste reduce riscurile de atrofie cerebrala, implicit ofera protectie contra bolii Alzheimer, potrivit unei cercetari recente.

    In ciuda gustului neplacut, uleiul de peste aduce numeroase beneficii sanatatii.

    Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Spitalul din Rhode Island, SUA, arata ca administrarea regulata de ulei de peste ajuta la mentinerea sanatatii cerebrale si la reducerea riscului de aparitie a bolii Alzheimer, informeaza Top Sante.uleidepeste_400

    Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au monitorizat 819 adulti de varsta a treia, carora le-au fost facute analize precum imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) si teste neurologice la fiecare sase luni. Dintre voluntari, 229 nu prezentau tulburari cognitive, 397 aveau o mica reducere cerebrala, iar 193 erau diagnosticati cu boala Alzheimer.

    La cei care nu aveau probleme cerebrale si care au primit suplimente cu ulei de peste, cercetatorii au observat ca functiile cognitive s-au pastrat mai bine.

    Se cunosc virtutile uleiului de peste in ceea ce priveste protectia cardiovasculara, artrita reumatoida si depresia. In boala Alzheimer, suplimentele cu acest ulei pot avea atat rol protector, dar pot fi utilizate si in tratarea acestei afectiuni. Cercetarea a aparut in publicatia "Alzheimer & Dementia". 

 

   sursa: ziare.com